Inspiration

Hvorfor kan vi lide Panton stol så meget?

panton chair_scandi boho_lacasadefreja_1
Image by Bret Gum via: Jungalow

Hvem har ikke set Panton stol i indretnings magasiner, butikker eller restauranter? Eller du kan endda have en i dit hus. Ud over den klassiske stol er der børneversionen og miniaturen, så alle kan nyde denne komfortable stol. Panton stol er utvivlsomt et ikon for moderne design, og på grund af sin særlige form og egenskaber har den modtaget flere priser i slutningen af ​​60’erne.

Hvis du ikke har hørt meget om sin designer, Verner Panton var en dansk arkitekt og industriel designer (1926-1998). Han arbejdede i et par år i Arne Jacobsens tegnestue, en anden bekendt dansk arkitekt og industriel designer.

panton chair_scandi boho_lacasadefreja_2
Image by Marisa Vitale via Apartment Therapy
panton chair_scandi boho_lacasadefreja_3
Source: Miranda Skoczek
panton chair_scandi boho_lacasadefreja_4
Source: Mc Grath II
panton chair_scandi boho_lacasadefreja_5
Source: One Kings Lane
panton chair_scandi boho_lacasadefreja_6
Source: Architectural Digest
panton chair_scandi boho_lacasadefreja_7
Source: Mrs Boho
panton chair_scandi boho_lacasadefreja_8
Source: Flickriver

Det er måske hans Panton stol som er mest anerkendt, men han har en række designs, der spænder fra møbler til lamper samt design af indvendige rum. Han samarbejdede også med Vitra for at designe sin Panton Chair. Mens jeg boede i Lima arbejdede jeg hos et firma, der importerede møbler fra Vitra, hvor jeg lærte at differentiere en kopi fra det originale møbel. Kvalitet, finish og frem for alt en robusthed og stabilitet kan ikke sammenlignes.

Det, jeg bedst kan lide ved denne danske designer, er brugen af intense farver og de geometriske former ved hans møbler. Men da min personlige smag går mere mod den eklektiske boheme stil, så søgte jeg efter rum med denne stil, der har denne stol som hovedperson.

Hvilket rum er din favorit?

verner panton_lacasadefreja_1